Zimní příprava - Tatran Prachatice – Malše Roudné 1:2 (0:1)

17.02.2015 08:38
Krajské Prachatice byly diviznímu Roudnému důstojným protivníkem
 
Tatran Prachatice – Malše Roudné 1:2 (0:1)
Branky: 80. Hovorka - 20. Lerch, 73. Turek
 
Prachatice: Domácí borci pozvali na Šumavu kvalitního protivníka. Tvrdou zimní přípravu zpestřili ošlehaným horalům hráči z budějovické kotliny od Malše. Oba celky za sebou mají nepříjemný zimní dril, přesto bylo na co se dívat. Hráči ze sebe rádi setřásli obvyklou únavu a setkání s balonem je bavilo. Nakonec si hosté odvezli vítězství 2:1.
 
 
Zdeněk Chocholouš (asistent trenéra Prachatic): „Vzhledem k tomu, že my jsme v třetím týdnu tvrdé zimní přípravy, to byl opravdu kvalitní zápas. Kluci se vzchopili a byli diviznímu Roudnému důstojným soupeřem. Měli jsme, stejně jako oni, několik příležitostí, ale gól v prvním poločase padl jenom jeden. Bohužel do naší sítě. Znovu výborně zachytal Dvořák. Toho po hodině vystřídal Suchý a taky on prokázal svoje kvality. Těsně před koncem zápasu chytil skvělým zákrokem Píšovi penaltu. Sice jsme prohráli, ale nebylo to bez boje. Myslíme si, že to nemusí být špatné. Máme k dispozici stávající kádr, vrátil se jenom Šupík. To by mělo být znát, nehledáme nikoho okolo. 
I další přípravné zápasy budeme hrát u nás. V sobotu od půl třetí přijede Větřní, o týden později ve stejný čas divizní Český Krumlov. To se moc těšíme. A pak bude následovat šumavské derby s Vimperkem.“
 
František Mertl (trenér Roudného): „Zápas každopádně splnil naše očekávání, i když jsme nehráli v sestavě, kterou bych si představoval. Přesto to byl oboustranně velice kvalitní a korektní zápas. My byli lepší, domácí nebezpečně kontrovali. První náš gól dal Lerch a měli jsme i další příležitosti. Trněný například nastřelil břevno, Lonsmín byl dvakrát sám před gólmanem, ale nedal. Mohli jsme vyhrát i víc, ale Píšovi chytil gólman penaltu.
Pořád hledáme složení obrany, ale už se to docela rýsuje. V tom jsme postoupili. V naší hře ale bylo pořád hodně nepřesností, což mohlo být i tím, že chyběli Jasanský s Otepkou.
V sobotu ve dvě hodiny začne na naší umělce zápas s Jindřichovým Hradcem, což bude velice zajímavé měření sil.“