Zimní příprava: Prachatice - Český krumlov 1:3

01.03.2015 08:41

Do Prachatic odjeli Slavojáci bez stále zraněných Rosůlka, Špáta a Hrabíka. Od začátku domácí přehrávali, vypracovávali si šance, ale v drtivé většině bez gólového efektu, což by se jim v divizních soubojích mohlo vymstít.

Již ve 3. minutě předvedli pěknou akci Dudák s P. Svobodou, ale rána trefila jen nohy gólmana. P. Svoboda byl u koncovky dalšího útoku v 11. minutě, ovšem jeho hlavička šla mimo.

Potom zahrozili také domácí Kochmou, jenž si naběhl na hranici vápna a jeho rána našla ruce dobře postaveného gólmana Trnky. O chvíli později jeden z nejagilnějších hráčů Wagner vypálil v tísni vedle brány.

Dvacetiminutovku završil kapitán V. Beránek, jenž se prosazoval v těsné blízkosti vyběhnuvšího brankáře. Zamířil mezi jeho nohy, ale ten stačil skulinu včas utěsnit. O dvě minuty později nalil míč Novákovi na střed šestnáctky, ten však v jasné pozici mířil těsně vedle.

Hosté svou aktivitu zúročili až ve 25. minutě. Míč šel po ose Persán, P. Svoboda ke Kabelemu a po jeho zásahu šajtlí do sítě - 0:1. Ve 31. minutě Kabele centroval na Wagnera a jeho trknutí šlo hodně vedle brány. Z dalšího útoku odcentroval z levé lajny P. Svoboda na Kroupu, a ten poslal míč z první po jemné teči do sítě - 0:2.

Domácí se zdaleka nevzdávali a vzápětí se vrátili zpět do zápasu. Situaci jim zelenobílí notně usnadnili, když po jednom z rychlých protiútoků po vlastní standardce se nechali přečíslit a Tesař poslal míč s přehledem k tyči - 1:2.

Do poločasu hosté stačili zazdít ještě další dvě tutovky. V prvním případě Wagner trestuhodně minul bránu po úniku V. Beránka po křídle a výtečném centru. Obdobně se pak "dařilo" i Klivandovi po standardce, kdy nedokázal míč usměrnit do sítě.

Po změně stran českokrumlovští trenéři prostřídali (jejich domácí kolegové své hráče točili průběžně), ovšem obrázek z první půle se opakoval. Tentokrát to byl Dudák, který po výborném náběhu nezvládl umístit další výtečný centr Kabeleho, a poté selhal v koncovce i Novák po průniku Wagnera po křídle.

Z domácích to byl opět Tesař, jenž se prosadil na vápně a vypálil těsně vedle tyče. Z protiútoku trestali hosté, když Kabeleho roh si našel v náběhu Žilenko a hlavou jistě skóroval - 1:3. Další branku mohl přidat v závěru zápasu Rozkošný, ale před gólmanem prováhal správný okamžik ke střele.

Tatran Prachatice - Slavoj Český Krumlov 1:3 (1:2)
Branky: 34. Tesař - 25. Kabele, 32. Kroupa, 68. Žilenko. Rozhodčí: Babka.

Prachatice: Suchý - Vávra, Mádl, Škopek, Žurek - Kochma, Hovorka, Kubát, Tesař - Mikeš, Málek. Střídali Ryšánek, Tesárek, Janoušek, Šupík, Puchinger, Králik. Trenér Bajčík.

Český Krumlov: Trnka (46. Š. Beránek) - Kabele, Klivanda, Dudák, Dvořák (46. Houska) - Kroupa (46. Rozkošný), Wagner, Novák, Persán (46. Žilenko) - V. Beránek, P. Svoboda (60. Fatura). Trenéři: Svoboda, Šváb ml.