V krajském poháru se představí osmnáctka přihlášených

30.06.2014 07:33

Č. Budějovice: Osmnáct mužstev z různých soutěží se přihlásilo do regionálního kola Českého poháru. Zahrají si v něm i vítězné celky okresních kol, Černá v Pošumaví z Českokrumlovska, Dražejov ze Strakonicka a Strmilov z Jindřichohradecka, kde mu unikl postup do B třídy jen o vlásek. V pavouku nechybí ani poslední finalisté Dražice a Ledenice. Start poháru obstará předkolo mezi Nemanicemi a Slavií Č. Budějovice.

 

Dražice, dvojnásobný vítěz posledních dvou ročníků, zahájí pouť za pohárovým hattrickem v Bernarticích. Vloni vyhrály na jeho hřišti hladce 0:5. Rudolfov se střetne v derby s vítězem předkola Nemanice – Slavia, nováček I. B třídy Planá u ČB, který se po třiceti letech vrátil do krajských soutěží, otestuje sílu posledního finalisty Ledenic.

Bavorovice (vítěz dvou ročníků před Dražicemi) se představí na chelčickém pažitu, okresní Dražejov se utká s Mirovicemi, které úspěšně dokráčely k záchraně v I. A třídě a v poháru potrápily vítězné Dražice (0:1). Meteor Tábor se vydá na dlouhou cestu do Strmilova a poslední dvojicí 1. kola je Hradiště s Prachaticemi, kde po udržení v krajském přeboru skončil trenér Pavel Babka.

Zajímavý průběh mělo finále okresního kola na Písecku. Obě místa obsadila družstva Hradiště. B-tým si poradil s C-týmem po přestřelce 6:4 a stal se vítězem JITEX Comfort Cupu. Poprvé si zahrají v krajském poháru celky Černé v Pošumaví a Strmilova. V kategorii dorostu je přihlášeno devět mužstev.

 

Los 1. kola Českého poháru:

Černá v Pošumaví - Větřní

Nemanice/Slavia ČB - Rudolfov

SK Planá u ČB - Ledenice

Chelčice - Bavorovice

Dražejov - Mirovice

Hradiště - Prachatice

Strmilov - Meteor Tábor

Bernartice - Dražice

Pořadatelem utkání v předkole, I., II. a III. kole ČP mužů je oddíl uvedený vždy na 1.místě rozlosování. V semifinále ČP mužů se domácí oddíl ze soupeřů určených postupovým klíčem losuje. Utkání 1. kola ČP mužů je možné sehrát po dohodě v termínu od 2.8. 2014 - 20.8., 2.kola po dohodě v termínu od 27.8. 2014 - 17.9.2014.

 

www.jihoceskyfotbal.cz