Tatran v dalším domácím utkání nezvítězil, tentokrát byli nad jejich síly hráči Hluboké nad Vltavou

08.05.2016 18:27

FK Tatran Prachatice - TJ Hluboká nad Vltavou 0:5 (0:1)


Branky: 22. Křiváček, 64. Stráský, 75. Legdan, 83. Štabrňák, 89. Antoš. Rozhodčí: Reitinger - Macko, Kroutl. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Kadlec – Antoš). ČK: 0:1 (44. Brašnička). Diváků: 70.

Prachatice: Forejtar – Kotrch, Juroš, Ryšánek – Kadlec, Pravda, Škopek, Kochma (75. Málek) – Kovač – Babka (77. Osvald), Tesárek. Trenér Pavel Babka.

 

Nejlepší hráči: Kovač - Legdan

 

Nezkušený prachatický kádr prožívá velmi bídný ročník. S devíti body je jasným sestupujícím a pro hostující Hlubokou tak bylo povinností odvézt si z předhůří Šumavy všechny body. To favorit také dokázal, i když celou druhou půli hrál o deseti.

Hluboká se prosadila po chybě v rozehrávce domácí obrany ve 22. minutě Křiváčkem – 0:1. Ještě do půle dostaly Prachatice obrovskou možnost k vyrovnání. Gólman Brašnička fauloval ve 44. minutě ve vápně Matyáše Babku, dostal červenou kartu a Ryšánek se postavil k pokutovému kopu. Jenže trestuhodně netrefil zařízení. Od té chvíle to šlo s domácími z kopce.

Stráský zvýšil v 64. minutě po další hrubce v defenzivě Tatranu na 0:2. A další branky následovaly, přestože Hluboká hrála o deseti lidech. V 75. minutě se hlavičkou po rohu prosadil asi nejlepší hráč zápasu čerstvý třicátník Legdan – 0:3. Domácí si za celý zápas, ač měli početní převahu, nevypracovali vůbec nic. Naopak ještě dvakrát inkasovali po trefách Štabrňáka s Antošem, a nakonec tak doma schytali ostudný debakl 0:5.

 

www.jihoceskyfotbal.cz