Sokol Želeč - FK Tatran Prachatice 3:3 (1:1)

11.05.2015 08:15

Sokol Želeč - FK Tatran Prachatice 3:3 (1:1)
Branky: 24. Podlaha, 50. Barteska, 71. Janošík – 53. a 57. Hovorka, 34. Mikeš. Rozhodčí: Koranda – Mach, Krauskopf. ŽK: 5:1 (Pavelka 2, Prokeš, Podroužek, Barteska – Kochma). ČK: 1:0 (86. Pavelka po 2 ŽK). Diváci: 70.

Želeč: Blažek - Prokeš, Pavelka, Pavličko, Kubec - Majer (59. Brůžek), Podlaha (34. Kordina) - Holub, Barteska, Podroužek (67. Janošík) – Novotný. Hrající trenér Milan Barteska.

Prachatice: Dvořák - Škopek, Mádl, Miesbauer, Žurek - Kubát - Tesař (79. Kadlec), Hovorka, Kochma, Janoušek (83. Kralik) – Mikeš. Trenér Pavel Bajčík.

Nejlepší hráči: Kubec, Pavličko - Žurek, Hovorka

V utkání bohatém na góly se ujali vedení domácí ve 24. minutě, když Podlaha dorazil míč do branky po trestném kopu Pavlička. O deset minut později hosté vyrovnali po samostatné akci Mikeše, který ranou k tyči překonal želečského brankáře Blažka.

Ve druhém poločase nejprve Barteska poslal prvním gólem v sezoně domácí do vedení, když v samostatném úniku prostřelil brankáře Dvořáka. Hosté se nevzdali a během šesti minut v 53. a v 57. minutě zápas Hovorkou otočili na 2:3. Kapitán Tatranu se dvakrát nejlépe orientoval před malým vápnem a Blažek byl bez šance.

Po obdrženém gólu domácí zvýšili tlak a zásluhou dvou střídajících hráčů se dočkali v 71. minutě spravedlivého vyrovnání. Brankář Dvořák neudržel míč po střele Kordiny a Janošík, který byl na hřišti pouhé čtyři minuty, nezadržitelně skóroval. Závěrečný tlak domácích utlumilo vyloučení Pavelky (dostal dvě žluté během jedné minuty!) a soupeři se rozešli remízou.