Sokol Sedlice - FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

26.05.2015 14:56

Sokol Sedlice - FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Branky: 20. Z. Mikeš. Rozhodčí: P. Šafránek – Jarolím, Matyš. ŽK: 4:0 (Vančát, Běloušek, M. Šrámek, Obleser). Diváků: 70.

Sedlice: Vančát – Klíma, Běloušek, Trantina, Obleser – V. Šrámek (81. Chytka), M. Šrámek, Sandr (71. Mezera), Čapek (71. Němec) – Z. Mikeš, Říský (85. Čabrádek). Trenér Jiří Slabý.

Prachatice: Dvořák – Lašák (30. Škopek), Málek, Ryšánek (79. Puchinger), Žurek – Tesař (56. Miesbauer), Hovorka, Kubát, Janoušek (61. Málek) – V. Mikeš, Kadlec. Trenér Pavel Babka.

Nejlepší hráči: Obleser – Žurek.

K vidění moc fotbalu nebylo. V Sedlici se do 20. minuty nedělo na žádné straně skoro nic, až přišla inkriminovaná, a jak se ukázalo, i rozhodující minuta. Hosté zahrávali, možná zbytečně, malou domů, jenže kvůli hrbolatému trávníku brankář Prachatic Dvořák promáchl a důrazný Mikeš dorazil míč za jeho záda – 1:0.

Střelec měl i další příležitost, když ale nevyužil přihrávku Sandra. Ten zase zamířil hlavičkou mimo Dvořákovu branku. Domácí nedokázali využít ani přečíslení, když šli tři na dva. Místo zakončení zvolili ještě nepřesnou přihrávku, která nadějnou příležitost zhatila. Sedličtí se pak zaměřili na obranu a hosty k brance neouštěli.

Po přestávce se Prachatičtí přece jenom osmělili a tlačili se k Vančátově brance blíž. Jenže jejich pokusům chyběla přesnost, takže brankář domácích nakonec moc práce neměl. Nepříjemný byl jenom Žurek, ale ani ten neuspěl. Nakonec mohl zvýšit Mezera, ale míč skončil vedle Dvořákovy branky. Domácí uhráli nejtěsnější vítězství a potvrdili cenné body z Dražic. Jinak to byl urputný zápas bez líbivějších akcí.