Rudolfov potvrdil roli favorita a v domácím utkání nezaváhal

01.05.2016 19:59

SK Rudolfov - FK Tatran Prachatice 2:0 (1:0)


Branky: 44. J. Novotný, 56. Baščevan. Rozhodčí: Macko - Reitinger, Jarolím. Delegát: Šafránek. ŽK: 4:3 (Hrbáč, J. Novotný, Baščevan – Kochma, Kováč, Kadlec). ČK: 1:0 (87. J. Novotný). Diváků: 80.

 

Prachatice: Hopfinger – Kotrch, Kováč, Ryšánek – Tesař (18. Kadlec), Pravda, Škopek, Babka (51. Kasík), Kochma - Málek, Tesárek. Trenér Pavel Babka.

Nejlepší hráči: Hajný, Ryneš, Baščevan – Škopek, Kováč

 

Na papíře tenhle zápas vypadal jako tutová jednička. Rudolfov je na svém hřišti výborný, naopak poslední Prachatice už jen horko těžko zachrání příslušnost ke krajské elitě. Mužstvo Otakara Matouše ale vědělo, že pokud by předvedlo podobný výkon jako minulý týden proti Dražicím, mělo by problém.

 

A také ho mělo. Domácí nastoupili do zápasu snad ještě hůře než posledně a Prachatice měly první půlhodinu jasně navrch. K jejich smůle je ale srážela vlastní zbrklost v útočné fázi a s tím související chabá produktivita. Rudolfov si prakticky celý první poločas koledoval o branku, ale nakonec byl produktivnější a sám krátce před odchodem do kabin udeřil. Nejprve ve 40. minutě Pouzar z malého vápna přestřelil branku, o chvíli později se ale k Novotnému dostala odražená střela a domácí obránce prostřelil s pomocí teče Hopfingera – 1:0.

Ve druhé půli prachatické mužstvo, které se do té doby prezentovalo na těžkém terénu běhavým a technicky kvalitním fotbalem, fyzicky postupně odešlo a Rudolfov si náskok hlídal. V 50. minutě mohl Prokeš zvýšit, ze strany ale brankáře hostí nepokořil. O šest minut později už se domácí radovali podruhé. Pomeje krásným křížným balónem nastartoval znovu Prokeše, který nacentroval na střídajícího Baščevana a ten svou hlavičku ukázkově umístil k tyči – 2:0. Od té chvíle hrál Rudolfov celkem v pohodě. Parádní gól mohl dát Pouzar, ale lob přes Hopfingera skončil jen na břevně.

Závěr domácímu mužstvu pokazila jen červená karta pro Novotného, který šel za kopnutí do Kadlece do sprch o něco dříve než jeho spoluhráči.

 

www.jihoceskyfotbal.cz