Rozhovor pro Jihočeský fotbal

19.03.2016 11:27

Tatran se pokusí napravit nepovedený podzim

Prachatice: Hráči Tatranu loni zažili nejhorší podzim za poslední roky. Omlazené mužstvo skončilo předposlední, když se muselo vypořádat s absencí zraněných opor (citelně scházel kapitán Vladimír Hovorka) a nepřízní osudu. Nejvýraznější zimní posilou prachatického klubu je Bohuslav Pravda, jenž bude zároveň zastávat funkci hrajícího asistenta trenéra. Jiskřičku naděje k dalšímu pokračování v kraji mohou Prachatičtí vykřesat v sobotním střetnutí s Dražicemi. 

Závěrečnou přípravu sehráli Prachatičtí na domácí umělce s Vodňany. V sestavě Hopfinger - Ryšánek, Kováč, Miesbauer, Puchinger, Kotrch, M. Babka, Kadlec, Pravda, Raušer, Kochma, Šandera vyhrála zásluhou zlepšené druhé půle 6:2 (1:1). Střelecky se prosadili Kochma, Babka a Šandera 2x, Kadlec a Kováč jednou.

Podzim byl v podání Tatranu prachbídný. Od domácí porážky s Olešníkem (1:3) ve čtvrtém utkání získal v deseti následujících zápasech jediný bod. Všechny body přenechal na prachatickém trávníku Veselí (0:1), Plané (0:1) a Sedlici (1:3). Zlepšení nastalo až v závěru, kdy si pro první vítězství v sezoně dojel do Dačic (3:0), následně remizoval s Pískem B a potrápil Jankov. To už se to v prachatické sestavě jenom hemžilo dorostenci. Někdy i z mladšího dorostu.

„Uplynulý podzim byl pro nás hodně nevydařený,“ říká k postavení na patnácté příčce Pavel Babka, který přenechal funkci hlavního kouče Lukáši Kubátovi. 34letý kapitán bude hrajícím trenérem. Na soupisce Tatranu došlo k několika změnám. „Kádr se trochu obměnil, ale nijak zásadně. V našem regionu se nedoplňuje podle představ,“ podotýká Babka, ikona prachatického fotbalu, který prožívá nelehké období.

Příprava pod Libínem proběhla podle plánu. „Odehráli jsme naplánovaný počet přátelských zápasů, jen nějaké tréninkové jednotky neproběhly dle plánu. V přípravě jsme hráli většinu utkání s mužstvy I. A a těm jsme zatím stačili,“ shrnul Babka, jenž se osobně, jak přiznal, na fotbalové jaro příliš netěší.

Prachatičtí vstoupí do jara domácím utkáním se čtrnáctými Dražicemi a rádi by smazali nulu v kolonce výher. Otázkou je aktuální kvalita trávníku. „Snad se zápas odehraje, jestli to terén dovolí,“ přemítá nahlas o možnosti přesunu na umělku.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: David Kováč (host. Š. Hoštice), Miroslav Kotrch a Bohuslav Pravda (host. Lažiště)
Odešli: Zdeněk Mikeš a Václav Janoušek (ukončili činnost), Stanislav Vávra (host. Lažiště), Ján Lašák (host. Dobrá Voda)

SOUPISKA FK TATRAN PRACHATICE PRO JARO 2016
Brankáři: Josef Hopfinger, Lukáš Opatovský
Obránci: Michal Puchinger, Tomáš Ryšánek, Petr Miesbauer, Bohuslav Pravda, David Kováč, Miroslav Kotrch
Záložníci: Ondřej Kochma, Roland Kralik, Pavel Škopek, Adam Kadlec, Lukáš Kubát
Útočníci: Jiří Tesárek, Josef Málek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér (hrající): Lukáš Kubát. Asistenti trenéra: Bohuslav Pravda a Pavel Babka. Vedoucí mužstva: Zdeněk Chocholouš.

Připravil: Michal Průcha/jihoceskyfotbal.cz