První podzimní vítězství prachatického Tatranu se zrodilo v Dačicích

01.11.2015 20:35

Centropen Dačice - Tatran Prachatice 0:3 (0:2)


Branky: 17. Málek, 30. Škopek, 64. (11) Šandera. 

Rozhodčí: Klátil - Reitinger, Herzog. 

Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Šandera), ČK: 1:0 (80. Brandl za kritiku HR). 

Diváků: 30

Dačice: Zejda - Nosek (30. Krtek), M. Ferdan (88. Beníček), Brandl, Grün - Točík (56. Janák), Celý, Vacuška, Jindra (62. Jelínek) - Toman, Šimánek (32. Štolba). Trenér Miroslav Ferdan st.

Prachatice: Hopfinger - Ryšánek, Babka, Šandera, Miesbauer - Juroš, Kadlec, Kochma (65. Osvald), Škopek - Mikeš (80. Kubát), Málek (74. Kasík). Trenér Pavel Babka.

Nejlepší hráči: nikdo! - Kochma, Málek

Domácí Centropen nastoupil proti nejhoršímu týmu soutěže v nejlepší sestavě. Mužstvo už však z lavičky nevedl trenér Krejča, který odstoupil po středečním utkání ze své funkce, do konce podzimní části jej nahradí Miroslav Ferdan st., dosavadní asistent.

Samotný výkon domácích však jen stěží snesl parametry fotbalu krajské úrovně. Ani "hvězdní hráči" jako Jindra a Štolba nepřinesli zlepšení a výsledkem byl nekoukatelný herní projev. Hostům stačil bojovný výkon, potrestali nedůslednost a lajdáctkost domácích a získali pohodlný poločasový náskok 0:2. Domácí si ani v druhé půli nevytvořili očekávaný tlak vedoucí k obratu vývoje stavu. A když 64. minutě přidali hosté třetí gól z penalty, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Tatran se po čtrnácti zápasech dočkal první výhry a přenechal poslední místo Veselí.

 

www.jihoceskyfotbal.cz