Omlazený tým Tatranu podlehl Sedlici nejtěsnějším rozdílem

29.05.2016 20:21

Sokol Sedlice - FK Tatran Prachatice 1:0 (0:0)


Branka: 74. Čabrádek. Rozhodčí: Kaštánek – Matyš, Ťupa. ŽK: 2:5 (Čabrádek, Čapek – M. Babka, Šandera, Málek, Kováč, Kralik). Diváků: 100.

 

Prachatice: Hopfinger – Puchinger, Šandera, Kováč, Miesbauer (63. Kralik) – Kadlec, Škopek, Juroš, M. Babka, Málek – Kasík (68. Kochma). Trenér Pavel Babka.

Nejlepší hráči: Obleser, M. Šrámek, Dumský – M. Babka, Kováč

 

Domácí si uvědomovali důležitost zápasu, v němž nutně potřebovali získat tři body. Zároveň chtěli ukončit černou šňůru bez vstřeleného gólu na domácí půdě. Trenér Slabý na to reagoval zařazením Martina Šrámka do útoku. Na popáté se proti prachatickým mladíkům (nastoupily pouze ročníky 1992 – 99) dočkali. Rozhodla o tom šťastná akce ze 74. minuty, kdy nepovedený roh V. Šrámka skončil na tyči a odražený míč poslal do sítě Čabrádek.

Sedlice měla první půli převahu a po deseti minutách mohla vést o dvě branky, ale jak Chytka, tak Škulina stříleli po standardkách v jasných pozicích mimo. „V prvním poločase jsme byli lepší, vypracovali jsme si šest gólových šancí, ale ani jedna se neujala. V koncovce jsme bezzubí. Po přestávce perspektivní tým Prachatic vyrovnal hru, nám se naštěstí podařilo skórovat Čabrádkem a vedení udržet až do konce,“ hodnotil Jiří Slabý cenné vítězství v boji o udržení.

 

www.jihoceskyfotbal.cz