Ohlasy k utkání 27. kola FK Tatran Prachatice - FK Olešník

25.05.2023 12:07

FK Tatran Prachatice – FK Olešník 1:3 (0:2) 

Góly: 90. Kováč – 8., 11. a 86. Martinec. 

 

Rozhodčí: Boček – Kollmann, Šťastný. Delegát: Hanzal. 

ŽK: 3:2 (Kasík, Jaroslav Rauscher, Luňáček – Heller, Chlumecký). 

Diváků: 121. 

 

Prachatice: Coufal - Jar. Rauscher, Kováč, Legdan, Fürbach (55. Luňáček) - Kasík, Jakub Rauscher, T. Pravda (83. Řezník), Král (46. Kovář), J. Pravda - Makoš. 

Trenér: Bajčík  

 

Olešník: P. Tomášek – Beko (62. Řehoř), D. Tomášek, Nohava, Miklík - Toth, Heller, Szó, Martinec, Dudek – Chlumecký (88. Rys). 

Trenér Chlumecký 

 

Nejlepší hráči: Kováč - Martinec, P. Tomášek 

 

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): "Je pravda, že jsme v prvních pěti minutách měli tři takové pološance. Začátek jsme chytili. Pak však přišel gól, když jsme nepokryli krajního obránce. Na to jsme se připravovali, ale nebylo to nic platné. Hned nato přišel druhý gól z druhé strany a náš výkon šel rapidně dolů. Celou první půli jsme se nemohli do zápasu dostat. Do druhé půle jsme to změnili, dostávali se i do šancí, šli dvakrát sami na bránu, nic jsme ale neproměnili. Od toho se také odvíjel výsledek. Kdyby nám tam spadl alespoň jeden gól, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Soupeř přidal v závěru z brejku třetí branku a bylo po zápase."  

 

Roman Chlumecký (hrající trenér Olešníku): „Do Prachatic jsme vyrazili ve velmi okleštěné sestavě, s tím, že jsem musel nastoupit i já. Věděli jsme, že Prachatice chtějí soutěž zachránit a určitě nám nedají nic zadarmo. I tak jsem věřil, že zápas zvládneme. Někteří kluci hráli na určitých postech poprvé a celkem slušně se s tím popasovali. Určitě nám pomohlo, že jsme do patnácté minuty vedli 2:0. Myslím si, že celý zápas jsme měli pod kontrolou a zaslouženě jsme si odvezli z Prachatic tři body. Škoda obdržené branky na konci zápasu. Jsem rád, že se nepotvrdilo, co jsem slyšel celý týden ze všech stran, že tam jedeme na výlet atd. Určitě se tady mezi řádky nějaké manšafty z krajského přeboru najdou v rámci záchranářských misí.“  


Zdroj: https://www.jihoceskyfotbal.cz/clanky/6569-ohlasy-sestavy-fakta-a-nejlepsi-hraci-ve-27-kole-krajskeho-preboru.html?utm_source=copy