Katovice nezaváhali a svou roli favorita potvrdili jasným vítězstvím

28.03.2016 17:39

SK Otava Katovice - FK Tatran Prachatice 5:0 (2:0)


Branky: 21. Rejšek, 25. Miklas, 50. Zoubek, 66. Hajdušek, 85. Krejsa. Rozhodčí: Macko - Krauskopf, Mach. Delegát: Pípal. ŽK: 0:2 (Hopfinger, Kadlec).

 

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Krejsa, Černý – Miklas (69. Funda), Cibulka, Repa, Rejšek (73. Náhlík) – Hovorka (60. Krýsl), Zoubek. Trenér Roman Malý.

Prachatice: Hopfinger - Ryšánek, Miesbauer, Kotrch (82. Puchinger), Tesař - Kadlec, Škopek, Kochma, M. Babka, Pravda (46. Málek) - Šandera. Trenér Pavel Babka.

Nejlepší hráči: Repa, Hajdušek, Krejsa – M. Babka, Hopfinger

 

Před zápasem mezi Katovicemi a Prachaticemi byly karty rozdány jasně. Domácí, aktuální lídr tabulky, měli předposlední hosty jasně přejet a čekalo se, že zvítězí víc než jednobrankovým rozdílem. Mužstvo Romana Malého roli favorita potvrzovalo hned od úvodního hvizdu a po poločase 2:0 už po zbytek utkání prakticky nebylo co řešit.

Prachatice začaly zápas s přílišným respektem a už po pětadvaceti minutách prohrávaly o dvě branky, když jak Rejšek, tak poté Miklas dokázali zužitkovat přesné Repovy centry. Pak jako by se hosté na chvíli osmělili a i oni se dokázali dostat do brankových příležitostí, jenže Tesařova rána skončila vedle a v 37. minutě Prachatičtí zakončení ve vápně prováhali.

Ve druhém poločase mužstvo Pavla Babky fyzicky odešlo a s nadšením hrající Katovice před opět početnou kulisou přidaly další zásahy. V 50. minutě zvýšil na 3:0 po Rejškově precizní přihrávce Zoubek, poté se další gólovou přihrávkou o slovo přihlásil Repa, který tentokrát oslovil Hajduška a ten hlavou nekompromisně upravil už na 4:0. Účet zápasu uzavřel symbolicky domácí kapitán Krejsa, jehož hlavička po rohovém kopu dovršila potupného "bůra", kterého si Prachatice přibalily na cestu domů.

 

 

www.jihoceskyfotbal.cz