FK Tatran Prachatice - TJ Osek 3:0 (1:0)

20.04.2015 08:48

FK Tatran Prachatice - TJ Osek 3:0 (1:0)

Branky: 43. a 83. Kochma, 85. Miesbauer. Rozhodčí: Klátil – Jarolím, Krčín. ŽK: 1:2 (Hovorka – Benda, Rybák). Diváků: 100.

Prachatice: Dvořák – Škopek, Mádl, Ryšánek, Žurek – Kubát (82. Kralik) - Tesař, Hovorka, Kochma, Janoušek (63. Miesbauer) – Mikeš (75. Málek). Trenér Pavel Bajčík.

Osek: Lízal – Rybák, Benedikt, Carda, Baloušek (77. Mráz) – Blažečka, Pavlovič, Schánělec, Benda (56. Maroušek) – Mrkvička, Uher (63. Diviš). Trenér Josef Mráz.

Nejlepší hráči: Kubát – Schánělec

Osek přijel do Prachatic s úmyslem vzít si zpět první místo v tabulce, ale proti němu stál velmi zdatný soupeř. Od začátku se v předhůří Šumavy hrál na krajský přebor slušný fotbal a oba týmy si hned zkraje vyměnily pozdravy. Nejprve ve 4. minutě hostující Carda nastřelil břevno Dvořákovy branky, to samé se po chvíli povedlo na druhé straně i Janouškovi. Po čtvrthodině hry mohl strhnout vedení na stranu Oseckých Mrkvička, ale pověst kanonýra při samostatném úniku na Dvořáka nepotvrdil. Ten skvěle vyrazil na roh. A tak přišel z domácí strany krátce před poločasovým hvizdem trest. Mikeš přihrál Kochmovi, který dostal Prachatice do vedení – 1:0.

Tentýž hráč se prosadil ještě v 83. minutě po nahrávce Málka. Hosté po druhém zásahu působili odevzdaným dojmem a to jim navíc o dvě minuty později zasadil střelou k tyči zpoza vápna třetí úder Miesbauer – 3:0. Zrodil se tak poměrně překvapivý výsledek, minimálně za druhý poločas si ale domácí tři body zasloužili.