FK Tatran Prachatice - Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 1:0 (0:0)

15.09.2014 14:17

Branka: 66. (11) Hovorka. Rozhodčí: Macko – Krauskopf, L. Eibl. ŽK: 3:5 (Žurek, Kubát, Hovorka – Plachý, Šachl, Jiří Lukáš, Vančata, Fukal). Diváků: 100.
Prachatice: Dvořák – Puchinger, Mádl, Ryšánek (16. Škopek), Žurek – Hovorka – Tesař, Kubát, Kochma, Králik (60. Tesárek) – Mikeš (80. Babka nejml.). Trenér Pavel Bajčík. 
Veselí: Plachý - Čížek, Jindřich Lukáš, Kodad, Fukal – Koktavý (71. Ardamica), Šachl, Vančata, Kolář – Daněk, Jiří Lukáš. Trenér Roman Lukáč. 
Nejlepší hráči: Mádl – Kolář, Čížek.
Ani další drobný déšť nepoznamenal kriticky prachatický trávník, takže se mohl hrát kvalitní fotbal. Jenže ani prška neprobudila domácí ze střelecké letargie. Dát gól, to je pro ně dost veliký rébus, který jenom těžko řeší. Nepovedlo se to třeba ani Mikešovi, jehož hlavička se za záda Plachého nedostala. Podobně na tom byli tentokrát i hosté, kteří občas prověřili domácího gólmana Dvořáka. Skóre se tedy aspoň jednou změnilo po přestávce. Prachatický Tesárek poslal balon mezi stopery Vladimíru Hovorkovi, jenže toho zabrzdil gólman Plachý faulem a následovala penalta. A tu sám faulovaný s jistotou proměnil, když poslal Plachého na druhou stranu. I když na hřišti chyběli hostům Sokolt a Maruška, přimáčkli domácí k vápnu, ale už nic nezmohli. Dokonce v poslední minutě měli šanci v podobě trestného kopu na středu vápna, ale míč mířil z Kodadovy kopačky vedle.