FK Tatran Prachatice - FK Jindřichův Hradec 1910 0:5 (0:3)

15.06.2015 08:34

FK Tatran Prachatice - FK Jindřichův Hradec 1910 0:5 (0:3)

Branky: 7., 28., 44., 62. Horka, 53. Šahajda. Rozhodčí: Štuk – Matyš, Hoch. ŽK: 1:1 (Kubát - Kapias). Diváků: 80. 

Prachatice: Vašura – Mádl (74. Vlašák), Ryšánek, Kubát, Žurek – Tesař, Babka ml. (61. Nerad), Hovorka, Kochma – Janoušek, Mikeš (17. Vávra, 46. Puchinger). Trenér Pavel Babka.

J.Hradec: Hulík – Kapias (55. Pěnka), Císař, Novotný, Šahajda – Pösinger, Beránek, Koutný, Šenkýř (60. Petráš) – Horka (85. Černoch), Jaroš (46. Kučera). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Vašura - Horka

Nejsledovanější zápas víkendu se odehrál v Husinci, kde domácí Prachatice přivítaly Jindřichův Hradec. Předem bylo jasno – pokud hosté budou brát tři body, mohou slavit postup do divize. V ostatních případech musejí spoléhat na zaváhání Oseku, který v souběžně hraném utkání hostil Čimelice.

Osek ale nezaváhal, J. Hradec si proto postup musel vybojovat sám. Ale neměl s tím větší problém. Po excelentním výkonu snajpra Mariana Horky, který mířil do černého čtyřikrát, si mužstvo Marka Černocha došlo pro pohodlnou výhru 0:5.

Gólostroj Horka se rozjel už v 7. minutě, ve 28. minutě dokázal stejný hráč využít chybu jinak slušně chytajícího Vašury a zvýšil na 0:2. Útočné choutky hradeckých neutuchaly a ještě do poločasu nejdřív Pösinger nastřelil břevno a o pár minut později stihl Horka hattrick – 0:3.

Suverénní jízda hostí pokračovala hned po příchodu z kabin. Po rohovém kopu se hlavou trefil Šahajda a ve 49. minutě to bylo už 0:4. Prachatice se za celý zápas k ničemu nedostaly, a tak si poslední slovo vzal hrdina zápasu Marian Horka a hlavou uzavřel skóre na 0:5.

"S lepším mužstvem jsme na jaře nehráli. Gratulujeme mu k postupu do divize," řekl nám krátce po utkání asistent trenéra Prachatic Zdeněk Chocholouš.