FK Tatran Prachatice - FC Písek B 0:0

12.11.2014 12:47

Utkání předcházela malá slavnost, kterou bylo předání daru a poděkování Zdeňkovi Chocholoušovi, který je pro prachatický fotbal legendou. Na jeho výkony v brance se nezapomíná, jak připomněl předseda klubu Petr Kouba. Ke gratulantům se přidal i starosta města Ing. Martin Malý. Oba mu společně popřáli a předali dary za věrnost. Zdeněk poděkoval a zápas prožil jak jinak než v kopačkách a připraven jako druhý brankář. Klobouk dolů a připojujeme se k dalším gratulantům.

Samotný zápas přinesl fotbal průměrné úrovně, ve kterém dominovaly zejména obrany. Začalo se velmi opatrně se snahou nedostat branku a tomu odpovídala i předváděná hra. Brankáři si v prvních pěti minutách nesáhli na míč, jak dobře se v obranách hrálo. První vyzkoušel hostujícího Lišku domácí Hovorka, ale byla to střela na vyprášení rukavic. Hosté se dostávali do tempa pozvolna a jejich střelu vyslal Listopad v 8. minutě a rovněž Dvořák se moc nenadřel.

Hra uprostřed hřiště pokračovala a diváci si mnoho fotbalové krásy neužívali. Ani jedno z mužstev si nevypracovalo žádnou šanci či brejk. V závěrečných minutách prvního dějství se k náporu nadechli domácí, a střely Hovorky i Miesbauera obránci odvrátili či chytil Liška. Do kabin se šlo tedy za bez brankového stavu.

Druhý poločas začal náporem hostí. Rychle získali rohový kop, který nebezpečně prošel celým pokutovým územím, aniž by jej někdo dorazil za Dvořákova záda. Poté se hra opět přenesla na soustředěný boj o střed hřiště. I když to byl víc boj, než fotbal diváci se nenudili. Prachatičtí mladíci sehráli s píseckou rezervou solidní zápas. Dravé mládí na obou stranách se snažilo, ale obrany byly tentokrát nad útoky.

Prachatický Žurek se dostal do blízkosti písecké šestnáctky, kterou hlídali Listopad s kapitánem Píchlíkem. Foto: Ladislav Beran

V 76. minutě perfektně prošel domácí Tesárek od půlky hřiště, ale jeho centrovaný míč Mikeš nedokázal hlavou usměrnit za záda Lišky. Písečtí v této fázi utkání byli mírně lepší a fotbalovější, domácí hráli s nasazením a bojovali až do konce. To ukázala i situace v 88. Minutě, kdy se hostující Pichlík dostával za obranu domácích do brejku, ale Miesbauer perfektním skluzem mu čistě vypíchl míč. Tím zápas skončil. Bezbranková remíza je vždy pro diváky špatná, ale fotbal byl vidět a myslím si, že v druhém poločase se nenudili. Remíza odpovídá průběhu hry a oba soupeři s dělbou bodů byli spokojeni.

Zaznělo po utkání

Trenér domácích Pavel Babka hodnotil zápas takto: „Nerozhodný výsledek je spravedlivý pro oba. Byť se hrálo průměrné utkání, tak nasazení a bojovnost obou týmů bylo solidní a snad zápas nabídl dobrý fotbal. Kluky musím za dnešní výkon pochválit, zejména jak to takticky a herně zvládli a za to jak perfektně hráli odzadu. Bod bereme a jsme s výsledkem spokojeni.“

Jaroslav Kostka, trenér Písku, k bezgólové plichtě uvedl: „Byl to bojovný zápas, kde obrany předčily útočníky. My jsme byli fotbalovější, ale domácí tým se na nás perfektně připravil a moc nám toho nedovolil. Zápas, i když nabídl víc boj, se divákům snad líbil a my si bod z Prachatic vezeme rádi.“

Pavel Babka v krátkosti shrnul podzimní vystoupení Tatranu. „S tím, že po podzimu budeme mít 23 bodů a hrát v první pětce jsme nepočítali. O to víc klukům děkuji. Zejména za to, jak se k tomu postavili a jak celý podzim dřeli. Myslím, že překvapili nejen nás trenéry a vedení, ale i diváky, ale i sami sebe a za to jim patří velký dík. Nyní nás čeká ještě za týden předehrávka prvního jarního kola v Jankově, ale po dnešku již mohu říci, že s podzimní částí jsme spokojeni a klukům a všem lidí kolem fotbalu v Tatranu děkuji. Gratuluji Zdeňkovi k jeho narozeninám a díky za vše, co pro fotbal u nás dělá,“nezapomněl poděkovat oslavenci.

FK Tatran Prachatice - FC Písek B 0:0
Rozhodčí: Tůma – P. Šafránek, Peterka. ŽK: 1:2 (Kubát – Chytrý, Rakovan). Diváků: 100.

Prachatice: Dvořák – Ryšánek (70. Puchinger), Mádl, Miesbauer, Žurek – Hovorka, Kochma, Kubát, Janoušek, Kralik (46. Tesárek) – Mikeš. Trenéři, Pavel Babka, Pavel Bajčík.

Písek B: Liška – Zach, Novotný (61. Hlavín), Pohnán, Listopad – Chytrý (46. Rakovan), Šťastný, Staněk, Pichlík – Škulina (81. Novotný), Zeman. Trenér Jaroslav Kostka.

Nejlepší hráči: Mádl, Dvořák – Zach.