FK Tatran Prachatice - Centropen Dačice 0:2 (0:1)

03.06.2015 08:51

FK Tatran Prachatice - Centropen Dačice 0:2 (0:1)

Branky: 3. Frühauf, 71. Šimánek. Rozhodčí: Macko – Peterka, L. Eibl. ŽK: 1:1 (Kubát - P. Mašát).Diváků: 80.

Prachatice: Dvořák – Puchinger (46. Málek), Škopek, Mádl, Žurek – Kadlec, Hovorka, Kubát, Janoušek – V. Mikeš, Tesař. Trenér Pavel Babka.

Dačice: Zejda – Grün, P. Mašát, Celý, Nosek – Krtek (86. D. Mašát), Frühauf, Vacuška, Točík (83. Diviš) – M. Ferdan (54. Šimánek), Štolba. Trenér Tomáš Krejča.

Nejlepší hráči: Kadlec - Frühauf

Prachatice by rády dobyly třetí pozici, ale jinak o nic zásadního nehrají. To Dačice chtějí mít do posledních dvou kol klid, a tak si ho taky zařídily. Pomohla jim k tomu parádní trefa Frühaufa hned ze třetí minuty. Nápřah zpoza šestnáctky se otřel o břevno a zapadl za Dvořáka – 0:1. Navýšení vedení měl ve dvanácté minutě na noze Štolba, ale domácí gólman vyrazil jeho pokus na roh. Repete si oba dali v jednadvacáté minutě a výsledek byl totožný.

I domácí, kteří jinak kromě Kadlece nesehráli vůbec dobrý zápas, měli šance. Dvacátá šestá minuta a příležitost Žurka, domácí bek ale nastřelil jen Zejdu. Další úder tak přišel z kopaček Dačic. V jednasedmdesáté minutě centroval Krtek na Šimánka a ten přidal druhou branku zápasu – 0:2. Dačice si tak pojistily účast v kraji i pro další sezónu, Prachatice si za dnešní výkon bodovat nezasloužily.