Další jarní bodík se zrodil na hřišti v Olešníku

02.04.2016 21:30

FK Olešník - FK Tatran Prachatice 2:2 (1:1)
 

Branky: 43. (pen.) Stejskal, 62. Červenka - 35. M. Babka, 70. Málek. Rozhodčí: Klátil - Krauskopf, Matyš. Delegát: Krčín. ŽK: 1:2 (Hála – Kotrch, Ryšánek). 

 

Prachatice: Prachatice: Hopfinger – Škopek, M. Babka, Šandera, Ryšánek – Pravda (46. Kadlec), Kotrch, Kochma (58. Juroš), Tesař – Málek, Kováč, Kralik, Opatovský, Raušer

 

Nejlepší hráči: nikdo – Hopfinger

I když postavení v tabulce hovořilo jasně pro domácí, ti se s tím nedokázali srovnat. Dalo se předpokládat, že se bude hrát povětšinou na jednu branku, ale nebylo tomu tak. Hosté hráli opatrně a pečlivě si olešnické nebezpečné hroty hlídali. A když už se nějaká ta příležitost přece jenom zrodila, zasáhl spolehlivý prachatický gólman Hopfinger. A přišla i studená sprcha. Deset minut před koncem napřáhl z dálky Matyáš Babka a Olešník prohrával. Do přestávky ještě srovnal skóre z penalty Stejskal a domácí věděli, že je čeká v kabině hodně nepříjemná čtvrthodinka s trenérem. Ostatně, tiše se nemluvilo a taktickou poradu mohli sledovat i fanoušci pod okny.

Trenéru Borovému se přece jenom podařilo hráče trochu probudit a výsledkem byla vedoucí branka Červenky po akci, která domácí fotbalisty dříve zdobila. Jenže další chyba už po pár minutách vnesla do duší Olešnických smutek. Pravda, sice vhazovali na polovině soupeře aut, ten se ale zmocnil balonu, na tři přihrávky se ocitl před domácí brankou a Jirkal tahal míč ze sítě podruhé. „První poločas byla katastrofa, a ten druhý to moc nevylepšil,“ shrnul kouč Borový nevydařené utkání.