Aktuálně: Všechno je jinak! Milevsko se nakonec v divizi zachránilo. Dražice ji odmítly. Rudolfov tak zůstává v přeboru

23.06.2014 11:40

 

Jihočeský kraj: Sezona definitivně skončila, ale řada klubů stále neví, co bude s jejich dalším osudem v mistrovských soutěžích. Hodně se toho změnilo od středy, kdy se Jihočeský fotbal pídil po odstoupivších mužstvech z celostátních soutěží. Pouze jeden den byl účastníkem krajského přeboru FK Protivín. Milevsko se totiž v divizi udrželo, Dražice přihlášku stáhly a tak sestupuje z našeho krajského přeboru pouze dvojice nejhorších. Dodatečnou záchranu, pokud se už nic nezmění, mohou slavit na Rudolfově (KP), Borovanech (I. A) a N. Bystřici (I. B).

 

Pouhý den před sobotním losovacím aktivem Řídící komise Čechy se začíná vyjasňovat. Dražice ve čtvrtek zaslaly na ŘKČ e-mail s tím, že nereflektují na postup do divize, neboť nedají dohromady konkurenceschopný mančaft. Nebývalá lapálie je potkala především na postu brankáře.

 

„Možná to vypadá prapodivně, že jsme odřekli divizi na poslední chvíli. Ale moc jsme se tam těšili. Jenže jsme neměli gólmana. Pavel Janouch je po operaci ramene, to samé čeká i Volka. Cimburek je voják a byl odvelen do Německa. Sice jsem se snažil, jak jsem mohl, volal jsem do Písku, Táborska i do Milevska, ale volný gólman nebyl. A hrát tak náročnou soutěž bez kvalitního gólmana, to nejde. Tak jsme radši zůstali doma v kraji, v divizi by to mohla být potupa,“ řekl Jihočeskému fotbalu dražický činovník František Ursacher. Dražice tedy zůstávají i po třetím triumfu v krajském přeboru. Podle našich zpráv skončil u mužstva trenér Pavel Janouch.

 

Jeden jediný bod chyběl k udržení se v divizi nováčkovi z J. Hradce. Na jeho úkor se zachránila Sušice, která měla stejný počet bodů, ale lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Po odhlášení některých mužstev znamenalo třinácté místo uchování divizní příslušnosti pro FC ZVVZ Milevsko! Tím pádem sestupuje z jihočeského krajského přeboru jen poslední dvojice – FC Mariner Bavorovice a FK Lažiště. SK Rudolfov zůstává v kraji. „Ano, je tak. Mohu potvrdit, že se tím ještě zachránily v I. třídách také Borovany a N. Bystřice,“ pravil v půl jedenácté dopoledne předseda STK Jč.KFS Vladimír Eibl. V Protivíně a Větrovech se těšili z postupu předčasně.

Pět zástupců v divizi
Jihočeský fotbal se informoval v Praze, zda je současné obsazení v divizi konečné. „Snad nám už nikdo žádné překvapení na zítřejší aktiv nepřipraví,“ doufal vedoucí sekretář ŘKČ Jan Hořejší. Divize se bude hrát na pěti jihočeských stadionech – Táborsko B, Čížová, Č. Krumlov, Milevsko a nováček Roudné.


AKTUÁLNÍ SLOŽENÍ ČFL, DIVIZE A JČ. KRAJSKÉHO PŘEBORU

Česká fotbalová liga
Sestupující z 2. ligy: Bohemians Praha, Loko Vltavín. Postup do 2.ligy: FK Kolín. Sestup: FK Kunice, 1.FC K. Vary, SK H. Měcholupy, SK Strakonice 1908.
Odhlášeni: SK Roudnice nad Labem, AC Sparta Praha B
Postupující: SK Benešov, Slavia Louňovice, 1.FK Nová Paka. Z druhých míst: FC Písek, FK Slavoj Vyšehrad.
Složení účastníků ČFL pro sezonu 2014/15:
Bohemians Praha, Loko Vltavín, SK Viktorie Jirny, MFK Chrudim, FK Králův Dvůr, FC Chomutov, FK Čáslav, Jiskra Domažlice, TJ Štěchovice, FK Meteor Praha VIII, SK Převýšov, FK Admira Praha, SK Zápy, SK Benešov, Slavia Louňovice, 1.FK Nová Paka, FC Písek, FK Slavoj Vyšehrad.

 

Divize, skupina A
Sestupující z ČFL: 1.FC K. Vary. Postup do ČFL: SK Benešov, FC Písek. Sestup: FK J. Hradec 1910, ZČE Plzeň.
Postupující z krajů: Malše Roudné (2. místo z KP Jč. kraje), FC Viktoria Mariánské Lázně (vítěz KP Karlovarska), SK Klatovy 1898 (3. místo z Plzeňského kraje).
Odhlášeni: Sokol Nová Ves pod Pleší, SK Strakonice 1908
Přeřazeni: SK Aritma Praha (ze skupiny B)
Složení účastníků divize A pro sezonu 2014/15:
1.FC Karlovy Vary, FK Tachov, FC MAS Táborsko B, SK Senco Doubravka, FC Rokycany, FK Hořovicko, Sokol Čížová, FK Hvězda Cheb, FK Slavoj Č. Krumlov, FC Zličín, FC ZVVZ Milevsko, TJ Sušice, SK Aritma Praha, Malše Roudné, FC Viktoria Mariánské Lázně, SK Klatovy 1898.

Jihočeský krajský přebor
Sestupující z divize: FK Jindřichův Hradec. Postup z A třídy: Sokol Želeč, FK Spartak Kaplice
Postupující do divize: Malše Roudné. Sestupující z KP: FL Lažiště, FC Mariner Bavorovice.
Složení účastníků krajského přeboru pro sezonu 2014/15:
FK Jindřichův Hradec, TJ Dražice, TJ Hluboká nad Vltavou, Lokomotiva Veselí n/Luž., SK Jankov, TJ Osek, Jiskra Třeboň, FC Písek B, Centropen Dačice, FK Rašelina Soběslav, Sokol Sedlice, FK Tatran Prachatice, SK SIKO Čimelice, SK Rudolfov, Sokol Želeč, FK Spartak Kaplice.


Připravil: Michal Průcha/www.jihoceskyfotbal.cz