Zkušenost Dražic zvítězila nad nerozvážností prachatických mladíků

25.10.2016 21:29

Prachatice: Utkání na Šumavě mělo být zápasem dvou nejlepších celků v I. A třídě. Hosté z pozice vedoucího mužstva chtěli prodloužit svou neporazitelnost, domácí by v případě výhry snížili náskok na šest bodů. Možná i z těchto důvodů se na blátivém prachatickém hřišti hodně bojovalo a pěkných fotbalových akcí bylo poskrovnu. Domácí disponují mladými hráči, kteří jsou jistě příslibem do budoucna. Fotbalově na tom nejsou špatně, musí se však o dost zlepšit v kázni. Jejich urážlivé pokřikování na rozhodčího po každém sporném zákroku, by zasloužilo karetní ocenění, ale hlavní arbitr to přecházel bez potrestání.

 

První půlhodina se odehrávala převážně mezi vápny bez gólových příležitostí se spoustou soubojů. První šanci měl na hlavě Fořt až ve 28. Minutě. Přímý kop do vápna rozehrával Valášek, Fořt si zaběhl za obranu, ale sám proti brance nedokázal míč nasměrovat mezi její tyče. O dvě minuty později musel předvést své umění Baka, když vychytal domácího Babku, který se uvolnil na velkém vápně a tvrdě vystřelil. V závěru první půle kopali domácí přímý kop ze středu velkého vápna po faulu D. Štechera. Domácí šutér Babka však nedokázal míč překopnout přes zeď a bylo po nadějné šanci. Do šaten se tak šlo za bezgólového stavu.

S úvodem druhé půle přišlo i gólové obohacení utkání. Nejprve v 51. min. tak dlouho otálel Veselý s přihrávkou, až o balon přišel, a domácí podnikli rychlý brejk po pravé straně hřiště. Přesný centr našel ve vápně zcela volného Kochmu,  jehož hlavička poprvé rozvlnila síť za Bakovými zády – 1:0 pro domácí.

Na vyrovnání ale nečekali hosté dlouho. V 54. min. napodobili Dražičtí domácí, když podnikli rychlý brejk do otevřené obrany. Po lehkovážné ztrátě balonu se Karel Novotný zbavil kličkou obránce a ideálně vysunul Stuchlíka. Ten postupoval sám zprava proti gólmanovi, kterého nekompromisní střelou propálil a srovnal stav na 1:1.

Do vedení pak mohli jít hosté v 60. minutě. Jeden z nejlepších hráčů K. Novotný našel přihrávkou na velkém vápně zcela volného Bareše, ale jeho tvrdá střela šla však těsně mimo branku.. V 69. min. oslabil svůj celek Babka, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Že hra favorita proti oslabenému soupeři moc nejde. potvrdil i v tomto zápase.

Žádný výrazný tlak na soupeřovu branku se nekonal. Naopak hosté mohli inkasovat. V 75. min. dostal ideální uličkou na velkém vápně balon Škopek od Maška, ale Baka včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel, a střelu Škopka vyrazil mimo tyče. Skvělý zákrok brankáře Baky udržel jeho spoluhráče v naději na slušný výsledek

Další gólovku měli domácí hned v následující minutě, ale Tesař, který se ocitl sám před brankou, nemířil přesně a míč šel mimo. Gólem neskončila ani další střela Bareše po závaru ve vápně domácích v 85. minutě. Bareš nestačil zamířit a tvrdá střela šla, bohužel, přímo do místa kde stál brankář a od jeho hrudi se odrazila do bezpečí.

Blížil se konec utkání a asi stejně jako domácí, by i Dražice bod za remízu braly. Proti tomu byl ale Stuchlík, který se silově prosadil při průniku do vápna domácích, a z trochu krkolomné pozice dokázal ještě vystřelit. Poslal tím hosty do vedení – 1:2. Do konce zápasu zbývalo dohrát dvě minuty, které Dražice taktickým střídáním už bez problémů zvládly a radovaly se z vítězství.

FK Tatran Prachatice – TJ Dražice 1:2 (0:0)
Branky: 52. Kochma - 55. a 89. Stuchlík. ČK: 1:0 (70. Babka).

Dražice: Baka – Valášek, Fořt, D. Štecher, Pfeifer - Novotný K., Veselý, Hořejší, Bareš – Štecher J., Stuchlík. V závěru střídali Novotný P. a Kromka.

V dalším utkání přivítají Dražice na domácím hřišti mužstvo Blatné. Hrát se bude v neděli odpoledne.

Připravil Lubomír Kolář 

 

www.jihoceskyfotbal.cz