Tatran se rozloučil s KP mužů domácí prohrou s fotbalisty Želče

19.06.2016 20:50

FK Tatran Prachatice - Sokol Želeč 2:4 (0:1)


Branky: 60. vlastní (Stránský), 87. Kralik - 24. Podroužek, 66. Sokolt, 76. Pavličko, 80. Novotný. Rozhodčí: Kaštánek Libor - Reitinger Jiří, Jzugrafov Svyatoslav. Delegát: Hoch Karel. ŽK: 1:1 (Kralik - Novotný). 

Prachatice: Opatovský – Kotrch, Kovač, Šandera (64. Ryšánek), Juroš – Tesař (46. Kasík), Pravda (46. Kadlec), M. Babka (56. Kralik), Málek – Tesárek (46. Kochma), Škopek. Trenér Pavel Babka.

 

Nejlepší hráči: Kovač - Hovorka

Prachatický Tatran se loučí s nejvyšší krajskou soutěží. Z předposledního místa už mu nepomůže nic, a poslední utkání sezóny proti Želči tak mohl odehrát naprosto v klidu. Hosté ještě měli o co hrát. Nejhůře mohli skončit osmí, což by pro mužstvo, které je mezi elitou teprve druhý rok a vloni skončilo desáté, i tak bylo úspěchem.

V utkání nahoru dolů byli hosté produktivnější. Prachatické mužstvo spalovalo šance, hned třikrát orazítkovalo brankovou konstrukci a v 81. minutě dokonce Kasík neproměnil pokutový kop po faulu Brůžka. Do vedení dostal Želeč ve 24. minutě povedenou ranou do šibenice Podroužek – 0:1.

Ve druhé půli potom nejprve Prachatice vyrovnaly díky vlastenci Stránského, jenže potom postupně Sokolt, Pavličko a Novotný navýšili náskok Želče až na 1:4. Závěrečná korekce z kopačky střídajícího  Kralika tak znamenala jen snížení na konečných 2:4. Tímto výsledkem se Prachatice minimálně na rok s nejvyšší krajskou soutěží loučí.

 

www.jihoceskyfotbal.cz