Tatran dokázal podruhé za sebou zvítězit a opustil samé dno KP

22.05.2016 21:17

FK Tatran Prachatice - SK SIKO Čimelice 3:1 (1:0)


Branky: 3. (pen.) M. Babka, 62. Škopek, 65. Málek – 47. Hegenbart. Rozhodčí: Vychodil - Matyš, Přibyl. Delegát: Makovička. ŽK: 2:3 (Tesárek, Babka – Hegenbart, Ma. Němec, Petráš)

Prachatice: Hopfinger – Kotrch, Kovač, Šandera, Juroš – Kadlec, Matyáš Babka (64. Kasík), Pravda, Málek – Škopek, Tesárek. Trenér Pavel Babka.

 

Nejlepší hráči: Kovač - Hegenbart

 

Pro Čimelice šlo o další souboj o udržení v soutěži. Po veledůležité výhře nad Dražicemi je čekalo mladé prachatické mužstvo, které sice dlouhou dobu okupuje poslední místo v tabulce, ale o minulém víkendu zaskočilo Planou a hlavně zásluhou Matyáše Babky vyhrálo 0:3.

A byl to právě mladý Babka, kdo nasměroval Prachatice k dalším třem bodům. Po faulu na svou osobu už ve třetí minutě zápasu proměnil pokutový kop a otevřel skóre – 1:0. "Teď tady panuje taková euforie, dvakrát za sebou naplno bodovat, to se nám letos ještě nepovedlo. Konečně nejsme poslední," konstatoval radostně po zápase prachatický zpravodaj Zdeněk Chocholouš. K překvapení všech byli domácí i opticky lepší a Čimelické pustili do první střely až v samém závěru poločasu.

Jednu z mála chyb v obraně vytvořily Prachatice ve 47. minutě. A hostující kapitán Hegenbart ji potrestal – 1:1. Od té doby ale už střílelo pouze mužstvo Pavla Babky, ač na míči byli víc hosté. Rozhodla fáze zápasu mezi 62. a 65. minutou. Nejprve se pěkně individuálně prosadil Kovač, jeho ránu sice Lepič vyrazil, ale Škopek střelou přes hlavu dal na 2:1. O tři minuty později se od poloviny hřiště rozběhl Málek a sám vlastní akci i zakončil – 3:1. Prachatice chytají ke konci soutěže druhý dech, podruhé za sebou se dokázaly třikrát prosadit a hlavně znovu získaly všechny body.

 

www.jihoceskyfotbal.cz