Remízové vykročení do 1.A třídy na hřišti Chýnova

14.08.2016 20:46

Chýnov : FK Tatran Prachatice       2 : 2  ( 1: 1 )

 

Sestava: Hopfinger - Kováč, Kotrch, Juroš, Škopek, Šandera, Kadlec, Tesárek, Tesař, Kochma M., Pravda, Miesbauer, Mráz, Puchinger, Kochma O., Forejtar 

Střelci: Tesař, Hruška-vlastní

 

Chýnov: Do Chýnova přijel v neděli Tatran Prachatic, který v loňském roce působil ještě v krajském přeboru. S mladým mužstvem se netají brzkým návratem zpět. Svou kvalitu prokázal na chýnovském hřišti, kde se dvakrát ujal vedení, ale nakonec se musel spokojit s remízou. 

 

Začátek zápasu ambicím Tatranu také nasvědčoval, když se již ve 3.min. ujali favorizovaní hosté vedení po brance Tesaře. (0:1). Domácí obrana vyrobila při zakládání útoku velkou hrubici a hosté hned trestali. To byl pro domácí tým docela šok, ale nutno podotknout, že se z této sprchy brzy vzpamatovali a již v 8. min. měl gól na kopačce Mládek, ale koncovku dobře nevyřešil. Vše si ale domácí kapitán vynahradil v 19. min., kdy po pěkné akci Sedlatého s Králem, dorazil míč za záda prachatického brankáře Hopfingera (1:1).

Domácí fotbalisty to povzbudilo a ve 28. min. měl gól na své levačce Vl. Hruška, ale v dobré pozici dobře nezamířil. Ve 34. min. dal o sobě zase vědět rychlostně velmi dobře vybavený mladý celek hostů, ale střelec první branky výborný centr z levé strany nedokázal sám před chýnovským strážcem Basíkem zužitkovat. Ve 38. min. střílel z 20 metrů hostující Pravda a jen těsně minul Basíkovu branku. O dvě minuty později se na druhé straně předvedl opět domácí Mládek, ale jeho tvrdý volej z hranice trestného území dokázal Hopfinger nadvakrát zkrotit.

Druhá půle nezačala pro hosty vůbec dobře, když již v 50. min. obdržel stoper Kováč druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. V 57. min. se mohli dostat do vedení domácí, ale Štiller místo přihrávky na zcela volného D. Havlíka, zvolil z 18 metrů nedůraznou střelu. V 60.min. měl D. Havlík další gólovou šanci, ale zcela sám před Hopfingerem skórovat nedokázal.

Prachatičtí však i o deseti nadále zlobili domácí obranu a v 68. min. běžel sám na Basíka střídající O. Kochma, ale k údivu hlavně hostující střídačky nepochopitelně ještě přihrával na obsazeného Pravdu, takže z toho byl nakonec pouze rohový kop. Přesto se v 70. min. ujali vedení, když si ve skluzu dal nešťastný vlastní gól domácí Vl. Hruška (1:2).

Chýnovští však hned o tři minuty později dokázali vyrovnat, když míč po hlavičce Václava Hrušky do břevna doklepl do sítě důrazný Král (2:2). V 78.min. bylo znovu horko před prachatickou brankou, to když výborně hrající domácí Václ. Hruška hned dvakrát těsně po sobě znovu orazítkoval pro hostujícího brankáře dobře postavené tyče své branky a na tribuně to mezi domácími příznivci jen zahučelo…

V 81. min. se pak červenalo i na domácí straně, když se podruhé žlutilo za zbytečný faul uprostřed hřiště před očima Krále. V 85.min. se dostal do šance ještě střídající Mráz, ale chýnovští stačili jeho střelecký pokus včas zblokovat a tak se oba soupeři nakonec rozešli spravedlivou remízou.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Věděli jsme, že náš čeká velmi těžký soupeř, který to také u nás potvrdil. Velké šance byli na obou stranách a pro diváky to bylo velmi atraktivní utkání. Soupeř měl šance, ale my také, bohužel Vašek Hruška trefoval místo sítě, jen tyče prachatické branky… Bod s tímto soupeřem ale beru a myslím si, že je remíza spravedlivá.“

Hodnocení zápasu asistentem trenéra hostů Lukášem Kubátem: „Nejprve napište, že na takovém trávníku, jako je v současné době v Chýnově, je opravdu radost hrát. Co se týká zápasu, tak já lituji ztrátu dvou bodů, zápas to byl nahoru dolů, myslím si, že jsme měli více gólových šancí a měli jsme zápas dříve rozhodnout. Domácí ale mají dobré mužstvo s několika šikovnými jedinci a z Chýnova si soupeři jen tak body vozit určitě nebudou.“

 

www.jihoceskyfotbal.cz