Omlazené mužstvo Tatranu vybojovalo v Plané nad Lužnicí první jarní výhru

15.05.2016 20:30

Sokol Planá nad Lužnicí - FK Tatran Prachatice 0:3 (0:1)


Branky: 26. Málek, 53. a 62. Matyáš Babka. Rozhodčí: Krčín - Kotalík , Vychodil. ŽK: (Sedláček 2x, Welzl - Matyáš Babka). ČK: 1:0 (76. Sedláček po 2 ŽK). Diváků: 80.

 

Prachatice: Opatovský – Juroš, Kovač, Škopek, Kotrch – Málek, Matyáš Babka (71. Kašpar), Pravda, Kadlec (80. Hopfinger), Tesárek – Kasík. Trenér Pavel Babka.

 

Nejlepší hráči: nikdo – Matyáš Babka, celý tým

Prachatický tým trápí příušnice, takže se museli obejít bez několika hráčů a na lavičce seděl i připravený trenér Pavel Babka. Sáhli proto do dorostu a vyplatilo se. Mladíci domácí borce dokonale zaskočili svým pohybem a s tím se nedokázali srovnat až do konce utkání.

Prachatičtí hráli naprosto uvolněně, zatímco domácí byli nervózní, jejich hra působila křečovitě a profesorsky. Navíc tentokrát trestuhodně hořela pravá strana obrany. První trest odtud přišel po 26. minutách, když se prosadil Málek. To bylo v prvním poločase gólově všechno.

Největší problémy dělal plánským bekům mladý Matyáš Babka, který po přestávce dvakrát brankově zaúřadoval. Na jeho rychlost byli domácí obránci nedostatečně vybavení a Brandštýl sám na všechno nestačil. Herní projev domácích se ve druhém dějství přece jenom zlepšil, ale ke korekci skóre to nevedlo. Navíc za zcela zbytečný faul na půlce musel předčasně pod sprchy po druhé žluté kartě Sedláček. Nečekaná bodová ztráta může Plánské v konečném účtování mrzet.

 

www.tatranprachatice.cz